Halloween – maskerad ett måste

Det är högtiden då det alltid är okej att klä ut sig och att gå på maskerad, det är nästan ett måste, halloween. I Sverige har vi haft en rejäl uppgång av just halloween och att en helg i slutet av oktober eller början på november klä ut oss och gå på fest. I USA är det mest en högtid för barnen som klär ut sig och går från dörr till dörr och ber om bus eller godis. Traditionen har kommit på senare tid men är inte alls lika etablerad som i just USA. Det kan man själv ändra på och klä upp sig själv och barnen inför halloweenfesten.

För den som älskar maskerader och halloweenfirande kan gott och väl dra ihop en fest för vänner och familj till halloween. Barnen kan klä ut sig till vad de önskar och den coola maskeraddräkten kan du säga att du köpte den här. En riktig kuslig halloween blir inte av utan just maskeradkläder och läskig mat och dryck. Men också riktigt kusliga spökhistorier, skräckfilmer och knackande av dörr för att samla in godis åt barnen. Det kan vara svårt att hitta en film som passar små barn när det handlar om skräckfilm men det finns en som passar i det här sammanhanget:

Coraline och spegelns hemlighet. Vi börjar lite mjukt med en för hela familjen. (Om barnen inte är för små.) Henry Selicks Coraline är en briljant gjord stop motion-animerad dockfilm om en flicka som hittar en väg till en alternativ värld där både familj och vänner till en början verkar vara lite roligare och snällare. Men det blir läskigt för både stora och små när varelserna i den nya världen avslöjar sin riktiga natur. Läckert och fantasieggande, men inget att lämna barnen ensamma framför.(Läs hela artikeln om kusliga filmer här)