Att hålla finfest

Ja vi skrev i ett tidigare inlägg vad som är viktigt för att skapa känslan när man anordnar sin egen ”klubb” hemmavid. Den rätta musiken givetvis, tillsammans med många inbjudna vänner – nya som gamla, och sist men inte minst be gäster att ta med det de vill dricka själva för att spara in lite pengar.

Andra tips som vi delar med oss av i detta inlägg är hämtade från en nyhetsartikel i Jnytt, där festfixaren nummer ett intervjuas, nämligen Micael Bindefeld. Han råd är bland andra att man ska vara ute i god tid med inbjudningarna, sedan är det alltid roligt att få en festinbjudan via post med ett litet fint frimärke – det gör att det känns speciellt och personligt.

Ett annat tips vi kan lära oss från är att lägga ner tid på själva gästlistan, våga vara lite spretig och bjuda olika sorters människor, och kanske inte bjuda de som man vet har till exempel alkoholproblem, för deras egen skull. Mer från festfixargeniet är att man ska se till att folk blir mätta, maten som är så central får helt enkelt inte bara ta slut sådär helt hux flux – den ska räcka och nästan bli över. Sedan är det bra att ta hjälp av vänner och bekanta med en hel del olika åtaganden, för ibland hinner man ju inte med allt. Detta kan till exempel röra sig om att en får i uppgift att fylla på diskmaskinen medan en annan kanske får ta hand om gästernas ytterkläder och en tredje ställa fram vaser med vatten innan festen. För en riktigt bra värd står inte med huvudet i diskmaskinen och håller på under hela festen, det går bara inte. Ett sista råd från Micael i Jnytt är att det ofta är mycket välkommet och uppskattat att skicka ett tackkort för att gästerna kom, samt för eventuella paket. Vett och etikett alltså.